WebElektronika

Visszatekintés, terveink

person access_time 2015.12.31.
Visszatekintünk a lassan elmúló 2015-ös évre, illetve betekintünk a 2016-os év néhány tervébe.


 

Kedves Olvasónk!

A WebElektronika online újságban a 2015-ös év végéig összesen 131 cikk jelent meg. Inkább a beágyazott rendszerek világából olvashattunk érdekességeket, különböző alkalmazások részletes megvalósítási lépéseit. Megtaláljuk a PIC18F, a PIC32MX, de az Atmel AVR8-as mikrovezérlők példaprogramjait is. Az Atmel mikrovezérlők használatát bemutató sorozatunk jelenleg is fut. De ebben a "beágyazott rendszerek" szekcióban jelennek meg a különböző VHDL "receptek", kisebb alkalmazások is, amelyek sikeresen alkalmazhatók különböző saját projektekben is. Például a jövő héten jelenik meg egy aritmetikai modul megvalósítása.

De találhatunk az újságban az objektumorientált nyelvek világából "érkező" alkalmazásokat is. Találunk cikkeket akár vékony-, akár vastagkliens készítésére, megvalósítási leírásokat, legyen szó Windows Form-ról, ASP.NET-ről, de találunk példákat a WPF-ről is.

Több olyan cikk található meg a WebElektronikán, amelynek olvasottsága eléri az 1000. kattintást, de előfordul olyan téma, amelyet több mint 2000-en olvastak.

A napi olvasói szám meghaladja a 100-at, és nem csak magyarországi érdeklődők vannak, hanem találunk Ausztráliából, Vietnámból (!), Lengyelországból, de még Kanadából is (magyarul tudó) olvasókat. Ezért is született meg az az ötlet, hogy ne csak a magyar nyelvet ismerők olvassák ezt a lapot....

 

Tervek a 2016-os évre

A 2016-os tervek között szerepel a Webáruházunk elindítása, a link már megvan, de a termékek még hiányoznak :)   Pár hét múlva indul el a WebElektronika német nyelvű testvérújságja is, amelynek lesznek angol nyelvű cikkei, de a fő nyelv a német lesz. A portál szinte készen van, már a tesztelések zajlanak.

Aki kedvet érez, ne habozzon, -egyeztetés után- nyugodtan küldje el a fejlesztési megvalósítását, ötletét, cikkét.

Amikor befejezésre kerül az Atmel 8 bites mikrovezérlőinek a bemutatása, akkor elindítjuk az ARM-okról szóló cikksorozatunkat is.... Érdekességként, kedvcsinálásként közlésre kerül pár héten belül a fejlesztőeszköz bemutatása, illetve a portkezelés is....

Néhány témakörben szervezni fogunk magánszemélyeknek tanfolyamokat. Sikerrel fut például pár éve egy multinacionális cégnél a VHDL hardverlíró nyelvet bemutató tanfolyamunk, ennek a képzésnek a tematikája is átdolgozásra kerül a magányszemélyeknek szervezett képzésünkben.

Ilyen tervekkel kezdjük el a 2016-os évet.

Mindenkinek boldog új évet kívánva,

üdvözlettel,

Dr. Hidvégi Timót

(egyetemi docens, igazságügyi szakértő)