WebElektronika

Fejlesztőkörnyezetünk beállítása az IoT architektúránk szimulálásához

person access_time 2016.09.27.
Most azt tekintjük át, hogy hogyan lehet a Visual Studio 2015 Community segítségével több projektet kezelni egy solution alatt, illetve a korábban létrehozott adatbázisunkat "illeszteni" a projektünkhöz. Azután a sorozatunk következő részében C# nyelven elkészítünk egy szervert és egy klienst.


Sorozatunk mostani részében "előkészítjük" a fejlesztőkörnyzetünket, hogy ne kelljen két Visual Studio-t használnunk, hanem csak egyet. Noha a Visual Studio-k száma nincs korlátozva a számítógépeken, sokak szerint kényelmesebb, ha egy fejlesztőkörnyezetet indítunk el, és ezen belül alkalmazunk egyszerre több projektet. 
Ezután a projektünkhöz adjuk majd az adatbázisunk elérését, hogy a következő cikkünkben az adatbázis használata kényelmes legyen. Ehhez a LINQ-t fogjuk alkalmazni.

Indítsuk el az ingyenesen letölthető Visual Studio 2015 Community-t, és hozzunk létre egy ConsoleApplication projektet (1. ábra).

kep
1. ábra   Console projekt létrehozása
 

Tekintettel arra, hogy mi egy fejlesztőkörnyezet alatt fogjuk futtatni a C# nyelven megírt szerverünket, és az ehhez kapcsolódó klienst, ezért a most létrehozott projektünkhöz (ConsoleIoTPelda) adjunk hozzá még egy projektet (File/Add/New Project), amely a klienst fogja megvalósítani (2. ábra).

kep
2. ábra   Újabb projekt hozzáadása a meglévő projektünkhoz
 

Ez az új projekt is ConsoleApplication típusú legyen, a neve ConsoleIoTPeldaKliens (3. ábra).


Ha érdeklődik a cikk teljes tartalma után, kérjük, lépjen be a WebElektronika oldalára.

     Köszönjük.