loader
Foto

Az IoT sorozatunk összefoglalása

A Quectel termékkel megvalósított Internet of Things (IoT) sorozatunk végéhez értünk, összefoglaljuk most témakörök szerint az ebben a témában megjelent cikkeket. Később elkezdjük megismerni egy másik technológiának az alapjait is, a cél majd az IQRF néhány érdekességének a bemutatása lesz.

A Quectel eszközökkel megvalósított Internet of Things alkalmazásunk egyirányú, az érzékelők küldenek adatokat TCP protokoll segítségével a felhőbe. A Quectel által gyártott M66-os modult egy fejlesztőpanel segítségével használtuk. A különböző AT parancsokat, amelyek segítségével TCP csomagokat állítottunk elő, UART-on adtuk ki az M66-os modulnak. Tesztelés során az USB-UART átalakítást alkalmaztuk. "Éles" alkalmazásnál használhatunk mikrovezérlőt, akár Atmel, akár Microchip termékeket.
 

UART használata

Az UART kommunikció megvalósítása során szükségünk lehet az ASCII táblára is.

A TCP protokoll segítségével kapcsoltuk össze az érzékelőinket (lehet M66 modul vagy akár C# nyelven írt kliens) a felhőben lévő szerver alkalmazással, amely szintén C# nyelven került megvalósításra.
 

Kommunikáció (TCP) megvalósítása

A felhő kifejezés ebben a projektben egy MSSQL adatbázist takar. Nem localhost-ban készítettük el a felhőnket, hanem egy valós VPS-t használtunk fel erre a feladatra.
 

Felhő készítése

 

Egyéb

 Egyéb cikkek

Mappa

További cikkeink ebben a témakörben

Régebbi cikkeink

Elindítjuk most a korábban beharangozott sorozatunkat, amely az Atmel AVR-ek gyakorlati használatát fogja bemutatni. Nem a részletes elméleti háttér leírása a cél, hanem a gyakorlati tudás átadása. Ezért most részletesen kitérünk a fejlesztőrendszer . . . .

Október közepén elindítjuk az Atmel 8 bites mikrovezérlőkről szóló sorozatunkat. Ehhez használnunk kell természetesen egy fejlesztőkörnyezetet is. Több ilyen is létezik, például a WinAVR, vagy az Atmel Studio. Mi az Atmel Studio-t fogjuk használni, e. . . .

A PIC18F mikrovezérlők ma is népszerű a fejlesztők körében. Noha 8 bites architektúráról beszélünk, számos érdekes és hasznos alkalmazás megvalósítható vele. Elég csak az USB-re, vagy akár az Ethernetre gondolnunk. Ezért a Szerkesztőség egy sorozat k. . . .