WebElektronika

Wifi-s projektünk alapjai, a szükséges DLL elkészítése

person access_time 2016.10.28.
Következő néhány részben a WiFi-t fogjuk megnézni gyakorlati szinten. Nem a beállításokkal foglalkozunk, hanem a különböző tulajdonságok meghatározásával. Ehhez a "managedwifi" projektet vesszük elő, amely ingyenesen letölthető. Ebben a wifi-s "minisorozatunkban" elkészítjük a WiFi-s alkalmazásunkhoz elengedhetetlen DLL-t a managedwifi projektből. Látni fogjuk azonban azt is, hogy nem fontos elkészíteni a DLL-t, használhatunk akár NuGet-et is. Később újra elővesszük a WiFi-s témát, de akkor nem a .NET keretkörnyezetben, hanem a beágyazott rendszereknél történő használatát nézzük meg.


Megnézzük most azt, hogy a Codeplex oldalán található projektből hogyan készítünk DLL-t, amelyet majd a későbbiekben felhasználunk a két WiFi-s projektnél. Természetesen ez a DLL készítés kihagyható, hiszen ez már rendelkezésre áll NuGet-ként is, amely a NuGet oldaláról letölthető.

Töltsük le innen a Codeplex oldalról a "managed wifi" file-t és csomagoljuk ki egy könyvtárba (1. ábra).

kep
1. ábra   A managed wifi projekt fordítás előtt
 

Ezután indítsuk el a Visual Studio 2015 Community-t, és olvassuk be a letöltött és kicsomagolt projektet. Ekkor a Solution Explorer a következő file-okat tartalmazza (2. ábra) :

kep
2. ábra   A megnyitott projekt felépítése (részlet)
 

Ez a projekt nem alkalmas arra, hogy futtassuk, hiszen ebben nincs Main() metódus, ezzel a projekttel egy DLL-t tudunk előállítani, amelyet más alkalmazásoknál tudunk majd használni. (Ezt a DLL-t fogjuk majd a sorozatunk következő két részében felhasználni.)

Fordítsuk le ezt a projektet (F6). Ennek a folyamatnak az elején egy upgrade művelet történik, majd a elkészül a DLL (3. ábra).

kep
3. ábra   A projektből elkészült a szükséges DLL
 

Ha megnézzük a sikeres fordítás után a projektkönyvtár tartalmát (pl.: TotalCommander-rel), akkor a következő kép fogad minket (4. ábra).

kep
4. ábra   A managed wifi projekt fordítás után
 

A "bin" könyvtárban találjuk a lefordított DLL file-t, amely a WiFi-s minisorozatunkhoz elengedhetetlen lesz. A most elindult háromrészes sorozatunkban megnézzük a környezetünkben lévő WiFi hálózatok főbb tulajdonságait, illetve annak a WiFi hálózatnak részleteses adatait, amelyre rácsatlakoztunk.

Érdekességként megjegyezzük, hogy nem kötelező ezt a DLL-t előállítanunk az ingyenesen letölthető projektből, használhatunk ehelyett egy NuGet-et is. A WiFi-s NuGet innen tölthető le.