WebElektronika

Mi Band 2 mérési adatainak felhasználása

person access_time 2017.08.04.
Egyre nagyobb teret hódít a különböző, csuklón viselhető mérőeszközök használata. Egyik ilyen a méltán népszerű Mi Band 2, amelynek segítségével pulzust, lépést, alvási időt mérhetünk. Nem célunk a mérési pontosság vizsgálata, ebben a cikkben azt nézzük meg, hogy a mérési adatok hol kerülnek eltárolásra, hogyan tudjuk más (android) alkalmazással megjeleníteni, és hogyan tudjuk ezeket az adatokat desktopon felhasználni.


Figyelem! Semmilyen felelősséget nem vállalunk a cikk tartalmáért!

A Mi Band 2 karperec hivatalos alkalmazása a "Mi Fit", amelyet a Google Áruházból tudunk letölteni. Mi nem ezt az alkalmazást használtuk a cikk megírásakor, hanem a "Mi Band Master"-t, amely szintén ingyenesen tölthető le a Google Áruházból. Utóbbi alkalmazás a Mi Band 2 eszköz szinkronizálása után a mért adatokat egy sqlite (db.sqlite) adatbázisban tárolja el.

Első feladatunk tehát az, hogy keressünk egy alkalmazást az Áruházban, amelynek segítségével az sqlite adatbázis tartalma könnyen megjeleníthető. A választás az egyszerűsége miatt az "SQLite Viewer"-re esett (1. ábra).

kep
1. ábra   SQLite Viewer az Áruházban
 

A telepítés után indítsuk el az SQLite Viewer-t és keressük meg a megjelenítendő sqlite adatbázisunkat. Ehhez szükséges, hogy az alkalmazásunk "folder" ikonjára kattintsunk (2. ábra).

kep
2. ábra   Sqlite adatbázis megkeresése
 

Ahhoz, hogy ezzel az alkalmazással keresni tudjunk az SD kártyán, szükségünk van arra, hogy ezt engedélyezzük (3. ábra).

kep
3. ábra   SD kártya elérésének engedélyezése
 

Ezután már kényelmesen tudunk keresni sqlite adatbázisokat a különböző alkalmazásoknál, foldereknél. A "Mi Band Master" alkalmazás könyvtárának neve "mibandmaster" (4. ábra), ahol megtaláljuk a keresett db.sqlite adatbázist, de találhatunk még log.txt file-t is.


Ha érdeklődik a cikk teljes tartalma után, kérjük, lépjen be a WebElektronika oldalára.

     Köszönjük.