loader
Foto

Objektumorientált programozás bevezető

Noha az újság nevéből nem következik, de az online szaklap egyik profilja az objektumorientált programozás és az ahhoz tartozó különböző technológiák.

Kedves Olvasó!

A WebElektronika online újság alapítóinak célja az volt, hogy színvonalas, magyar nyelven közölt, elektronikával foglalkozó cikkek szülessenek.

De ez nem jelenti azt, hogy a WebElektronika csak beágyazott rendszerekkel, áramkörépítéssel, programozható elemekkel foglalkozik. Nem.

Az online újság másik fő profilja nem az elektronika, hanem az objektumorientált programozás és az ehhez köthető technlógiák ismertetése, oktatása. Szó lesz tehát a C# nyelvről, a WPF-ről, az ASP.NET-ről, de a JAVA is fókuszba kerül. Lesznek alapok, de nem csak a kezdőkre gondoltunk. Különböző problémák, kérdések megválaszolására is sor kerül. Pl.: mintakódok segítségével kerül elmagyarázásra az adatbáziskezelés (képek is...)

Látogassátok ezt a szekciót is. Szerintünk érdemes. És igen, a C# nyelvvel kezdünk. Egyéb cikkek

Mappa

További cikkeink ebben a témakörben

Régebbi cikkeink

Ebben a cikkben bemutatjuk a metódusok alapjait. Nem érintjük viszont például a túlterhelést, ezt egy következő részben tekintjük át.. . . .

A sorozatunknak ebben a részében átnézzük általánosságban az osztályok alapjait egy konzolalkalmazás segítségével. A konstruktorok viszont a következő részben kerülnek bemutatásra.. . . .

Ebben a cikkben megismerjük a C# nyelv által használt változók nagy részét. Nézünk egy példát a típuskonverzióra.. . . .