loader
Foto

Webes támadások

A hvg.hu tudomány rovatának egyik cikke ír le öt ismert webes támadási módszert.

A HVG Tudomány rovatában nem rég megjelent egy cikk, amely az öt leggyakrabb webes támadási módszerről ír. 

Ismert módszereket említ meg a szerző, de sajnos ezek a mai napig elterjedtek, használtak. Ezért született meg az az ötlet, hogy megnézünk majd részletesebben egy-két módszer elleni védekezést.

Az SQL Injection eléggé ismert. Összerakunk pár nap múlva egy ASP.NET-es projektet és végzünk rajta egy támadást, szigorúan csak azért, hogy ennek a módszernek a kivédését is bemutathassuk.

Célunk az, hogy ennek a támadási módszernek a védekezését ismertessük egy példán keresztül.Egyéb cikkek

Mappa

További cikkeink ebben a témakörben

Régebbi cikkeink

Elkezdünk egy sorozatot, amelyhez a Kali Linux használata elengedhetetlen lesz, de természetesen folytatjuk a C# nyelv aszinkron használatának a bemutatását is. Az IT biztonság (amely elég széles területet foglal magába) egyik elengedhetetlen eszköze. . . .

Az nmap (grafikus megjelenítésnél a ZenMap) használata az IT biztonság, illetve az üzemeltetés területén dolgozó szakembereknél szinte elkerülhetetlen. Az ingyenes szoftver segítségével tesztelhetők a számítógépeink, a számítógéphálózatunk, vizsgálha. . . .

A saját informatikai rendszerünk tesztelésénél előfordulhat, hogy meg kell változtatni a MAC címünket. Hogyan tehetjük ezt meg a Kali Linux segítségével? Megnézzük most ezt ebben a cikkben.. . . .