loader
Foto

Az IoT sorozatunk összefoglalása

A Quectel termékkel megvalósított Internet of Things (IoT) sorozatunk végéhez értünk, összefoglaljuk most témakörök szerint az ebben a témában megjelent cikkeket. Később elkezdjük megismerni egy másik technológiának az alapjait is, a cél majd az IQRF néhány érdekességének a bemutatása lesz.

A Quectel eszközökkel megvalósított Internet of Things alkalmazásunk egyirányú, az érzékelők küldenek adatokat TCP protokoll segítségével a felhőbe. A Quectel által gyártott M66-os modult egy fejlesztőpanel segítségével használtuk. A különböző AT parancsokat, amelyek segítségével TCP csomagokat állítottunk elő, UART-on adtuk ki az M66-os modulnak. Tesztelés során az USB-UART átalakítást alkalmaztuk. "Éles" alkalmazásnál használhatunk mikrovezérlőt, akár Atmel, akár Microchip termékeket.
 

UART használata

Az UART kommunikció megvalósítása során szükségünk lehet az ASCII táblára is.

A TCP protokoll segítségével kapcsoltuk össze az érzékelőinket (lehet M66 modul vagy akár C# nyelven írt kliens) a felhőben lévő szerver alkalmazással, amely szintén C# nyelven került megvalósításra.
 

Kommunikáció (TCP) megvalósítása

A felhő kifejezés ebben a projektben egy MSSQL adatbázist takar. Nem localhost-ban készítettük el a felhőnket, hanem egy valós VPS-t használtunk fel erre a feladatra.
 

Felhő készítése

 

Egyéb

 Egyéb cikkek

Mappa

További cikkeink ebben a témakörben

Régebbi cikkeink

A Quectel által gyártott M66-os modult használjuk fel most arra, hogy a fejlesztőkörnyezetben található SIM kártya helyzetét meghatározzuk. Az M66-os modulban nincs GPS, ezért a SIM kártya helyzetét tudjuk csak meghatározni. Ez közel sem olyan pontos. . . .

Folytatjuk tovább a Quectel néhány termékének a megismerését. Most egy SMS-t fogunk elküldeni a QNavigatorral, de már úgy, hogy az ehhez szükséges AT parancsokat mi fogjuk megadni. Ezután a VS2012-vel elkészítünk egy Console alkalmazást, amivel szint. . . .

Folytatjuk a Quectel M66-os moduljának a megismerését. Korábban küldtünk már SMS-t, de olvastunk ki adatokat a SIM kártyáról is. Most továbblépünk, TCP protokollt fogunk használni a kommunikáció megvalósításához. Ha már az M66-os modult illeszteni tu. . . .