loader
Foto

Userrecon telepítése és használata

A userrecon segítségével különböző social network oldalakon kereshetünk felhasználókat. Az OSINT (Open Source Intelligence) egyik eszköze, ennek segítségével felhasználók kereshetők a különböző közösségi médiában.

Indítsuk el a Kali Linux-ot és a "git clone" segítségével töltsük le a userrecon-t a következő utasítás segítségével.

git clone https://github.com/thelinuxchoice/userrecon.git

 

A userrecon letöltése után lépjünk be a userrecon könyvtárába. Láthatjuk az "ls -l" utasítás kiadása után, hogy az "userrecon.sh" olyan állomány, amely nem futtatható. Nekünk ezt a file-t futtathatóvá kell tennünk, ezért a következő parancs kiadása szükséges:

chmod +x userrecon.sh

 

Ha most újra kiadjuk az "ls -l" parancsot, akkor ez a file már futtatható (1. ábra).

kep
1. ábra   Az Userrecon letöltése
 

Ezután a "./userrecon.sh" parancs kiadásával tudjuk elindítani ezt az OSINT eszközt (2. ábra). Adjuk meg annak a személynek/cégnek/szervezetnek/stb. a felhasználónevét, akit/amit keresünk a különböző social médiában.

kep
2. ábra   Userrecon alkalmazása
 

 Egyéb cikkek

További cikkeink ebben a témakörben

Régebbi cikkeink

Az nmap (grafikus megjelenítésnél a ZenMap) használata az IT biztonság, illetve az üzemeltetés területén dolgozó szakembereknél szinte elkerülhetetlen. Az ingyenes szoftver segítségével tesztelhetők a számítógépeink, a számítógéphálózatunk, vizsgálha. . . .

A Python programozási nyelv nagyon elterjedt a fejlesztők körében. Használják beágyazott rendszereknél, webes alkalmazásoknál, IT biztonság különböző területein, stb. Látható, hogy nagyon széles a felhasználási területe ennek a nyelvnek, ideje volt m. . . .

Elkezdjük most részletesebben megismerni az nmap használatát. Az nmap nagyon fontos eszköz az IT biztonsággal, illetve az üzemeltetéssel foglalkozó szakembereknél. De hogyan működik? Hogyan lehet és érdemes a scannelési tulajdonságokat beállítani? M. . . .