loader
Foto

Cybertámadások térképen

A cybertérben a különböző támadások már állandóan jelen vannak. Nyomon követésük elengedhetetlen, nagyon sok következtetés vonható le a különböző hálózati forgalomból, a támadások típusából, stb.

Az érdeklődők különböző oldalakon tekinthetik át a korábbi, vagy a most történő támadásokat, amelyek a cybertérben történnek. Nem áll szándékunkban az összes ilyen honlapnak a felsorolása, csak néhány kerül most megemlítésre.

 

1. https://threatbutt.com/map/

2. https://www.spamhaus.com/threat-map/

3. https://threatmap.bitdefender.com

4. http://threatmap.fortiguard.com

5. https://www.akamai.com/visualizations/enterprise-threat-monitor

6. https://horizon.netscout.com

7. https://securitycenter.sonicwall.com/m/page/worldwide-attacks

 

(A borítókép a Bitdefender oldaláról származik.)

 

 

 

 Egyéb cikkek

További cikkeink ebben a témakörben

Régebbi cikkeink

Az nmap (grafikus megjelenítésnél a ZenMap) használata az IT biztonság, illetve az üzemeltetés területén dolgozó szakembereknél szinte elkerülhetetlen. Az ingyenes szoftver segítségével tesztelhetők a számítógépeink, a számítógéphálózatunk, vizsgálha. . . .

A Python programozási nyelv nagyon elterjedt a fejlesztők körében. Használják beágyazott rendszereknél, webes alkalmazásoknál, IT biztonság különböző területein, stb. Látható, hogy nagyon széles a felhasználási területe ennek a nyelvnek, ideje volt m. . . .

Elkezdjük most részletesebben megismerni az nmap használatát. Az nmap nagyon fontos eszköz az IT biztonsággal, illetve az üzemeltetéssel foglalkozó szakembereknél. De hogyan működik? Hogyan lehet és érdemes a scannelési tulajdonságokat beállítani? M. . . .